E-könyv vagy kütyü?

Úgy érzem most jön az, hogy köröket futunk a ‘beleszereltünk minden szart, cserébe annyiba kerül mint egy laptop’ és a ‘valójában ez egy könyv’ iskolák körül. Mivel azt szeretném, hogy ez a technológia elterjedjen és ne csináljanak belőle PDA 2.0-t vagy tablet 2.0-t, igazán drukkolok az ez csak egy könyvnek.

A képen az új iRex Digital Reader látható egyébként, a fapados 649 dollárba fáj, a wifis-3G-s csúcsverzió inkább 900-ba. Ja és van még érintőképernyő is, nehogymár az ne legyen. Aljas önmagam idézése, de a Kindle legnagyobb előnye az volt, hogy nem érződik kütyünek.

(via robi megosztott linkjei via engadget)

12 Replies to “E-könyv vagy kütyü?”

 1. Nagyon jó ötletnek tartom ezeket az olvasókat, de egy lényeges dolgot, a hordozhatóságot kihagynak a tervezők a gondolatmenetből. Az ilyen nagy batárokhoz két kéz kell, és szállítani sem egyszerű. Én rengeteget olvasok PDA-n, és jó tudni, hogy bármikor elővehetem, akkor is ha nincs nálam táska, és esetleg csak pár percem van rá. Egy kezem szabad közben, ne adj’ isten még kapaszkodni is tudok vagy megvakarom a hátam :) ha szükséges. Nagyon drukkolok, hogy kijöjjön egy profi olvasó, ami hordozható is. Ez már közelít: http://www.youtube.com/watch?v=nQCidkcjf0k

 2. Hiába mondja mindenki, hogy ez a legjobb, k*rva drága. Főleg, ha látatlanba veszi az átlagos keresetű szittya. Utóbbi az összes többi versenyzőre is igaz, hisz idehaza még a Sony sincs boltokban, pedig ugye a Sony erős, sok bolttal, hivatalos márkakereskedéssel rendelkező játékos kis piacunkon.

  Persze lehet, hogy csak én élek burokban. Nem tud vki olyan offline bolto(ka)t Pesten, ahol van kézbe vehető ebook reader? Mindegy, milyen!

 3. először a palm 515-ömet használtam, mint ebook olvasó. aztán newton 2000, ipod touch, majd eeepc (ez utóbbitól tegnap váltam meg). a legjobb még mindig a newton volt. épp jó a mérete, kellő információ fér egy oldalr, csak elég nehézkes a könyvek feltöltése. de tulajdonképpen egyik sem jött be igazán.

  egy ideje 100%-osan visszatértem valódi papír formátumra. mert ez az igazi, pedig a walkbook-ot majdnem megrendeltem.

  (bizonyára nem én vagyok az ebook olvasók célközönsége, pl.nem utazom tömegközlekedésen)

 4. @sala

  A PDA, netbook és a könyvolvasó között egy komoly különbség azért van. Az előbbiek ‘mellesleg alkalmasak olvasásra’ az utóbbiakat meg ideális esetben arra tervezték. Pont attól félek, hogy elkezdenek belezsúfolni minden vackot és megint egy elrontott öszvér kütyü lesz belőle.

 5. Célközönség.

  Ugyan én sokat tömegközlekedem, de nálam bizony elsődleges szempont az ebookz illetve az, hogy van olyan könyv, ami 1 olvasásra jó csak és nem kell belőle a keménytáblás bőrkötéses.

 6. nekem az iRex iLiad a régi nagy szerelmem… és valamelyest örülök a wifi, érintőképernyő párosnak, szal ha már digitális jegyzettömböt is kapok “nemmellesleg”, az nekem határozott jópont.

 7. Neo!

  Szerintem az iRex-re mindenki felizgul, de ezen az áron a legtöbb embernek nem kell az escort, inkább csak a nyálát csorgatja. :-)

 8. @neo_21670

  Azt ne felejtsük el, hogy az e-ink kijelző lassan frissül. A Kindle-nél ez úgy jött elő, hogy gépelni is lassú volt rá, mert várni kellett a megjelenő betűkre. Kézírásos jegyzettömbnél nem tudom mennyire tud ez zavaró lenni.

 9. Tisztelt Olvasók!

  Láttam, hogy a hozzászólók legnagyobb problémája az, hogy nem lehet ebook olvasókhoz hozzájutni Magyarországon. Cégünk forgalmazza a Hanlin olvasóját Koobe néven. Egy-két hónapja forgalmazzuk ezt a szuper kis kütyüt, de már több száz elégedett ebook rajongó vásárolta meg honlapunkon keresztül. Amennyiben Önöket is érdekelné akkor a http://www.koobe.hu oldalon több információt találnak meg rólunk. Sőt! A terméket élőben ki is próbálhatják a http://www.mekka.hu boltban

  Jó olvasást!

  Barta Gábor http://www.koobe.hu

Comments are closed.