Hardverrül

I’ve got a Dungeon Master’s Guide
I’ve got a 12-sided die…

Van legális Vista Business kulcsom, fel van ragasztva a notebook aljára, csendesen kopik időnként. Ezzel kaptam száz százalékosan szabályos XP-re visszaállási lehetőséget, ha úgy gondolom, hogy a számítógép célja nem csupán az operációs rendszer futtatása, akkor visszaállhatok az uralmi törekvésekkel kevéssé rendelkező OS-re.

Mellékdal: és persze jogom van letúrni az egész Windowsos mókát és felrakni egy bármilyen linuxot, ennek megvan az az előnye, hogy a munkámhoz szükséges összes cucc emulációs rétegen keresztül futhat, így ritkán unatkoznék.

Innen jön a szépség. Van XP visszaállító lemezcsomagom, amivel a ThinkVantage alapvetően jó csak néha iszonyatosan megfagy kategóriás szoftvereivel megfejelt alap XP-t tudom visszarakni. Plusz egy Rescue partíciót, amire igazából nem vágyok, de van. Nincs Vista visszaállító lemezem, a gyári rendszerről lehetett volna kiírni, utólag talán vehető ilyesmi. Meg amúgy ott a kulcs.

És ami csodálatos. Sima mezítlábas XP lemezről csak varázslással lehet felrakni rendszert, mert az XP kiadása óta fejlődött a világ. A mágia pedig három és fél - négy órát vesz igénybe. Mindez azért, mert a brand géphez nem jár egy hozzáadott érték nélküli rendes telepítőlemez. A számítástechnika pont ugyanaz a szopás, mint megboldogult gyerekkorunkban, csak a dobozok lettek kisebbek. Köszönöm, hogy elmondhattam.

I’ve got a ‘65 Cadillac
Spare tire on the back…

4 Replies to “Hardverrül”

  1. Extrém fokozatban ugyanez: elromlik a CD-olvasó (laptopnál elő szokott fordulni), és ott a kezedben egy recovery CD…

  2. No igen. Thinkpad. És ami bosszantó, hogy kifizetted - ha origiban vetted, mint én - a Vistát ugye, de mégsincs meg neked. Vagyis megvan, de csak akkor tudod újra felrakni, ha olyan a csillagok állása, hajnalban szeded hozzá a gyökereket és megépíted előtte a kőkört. o.O

  3. Mindezek tudatában mekkora mázlim van, hogy a frissen érkezett HP-re a kiírással ellentétben alapból XP telepedett, alján vista kulcs volt és a dobozban még ott lapult a vista business dvd is.

    Pedig előtte még a microsoftot is felhívtam, hogy mi az útja a downgrade-nek.

  4. @Komaváry Jobbnál jobb alternatívák jutnak eszembe a cirádás káromkodástól az usb-s meghajtóért való körbelefonálásig. Igazából egyik se jó.

    @zs.gothpunk Ki bizony. Igaz, azzal a céllal, hogy az első pillanatban xp-sítem, no de ettől még az install lemez jól jönne. Vajon nehéz feltöretlen Vista Business lemezt warezolni? :)

    @csikszem HP-től már olyat is láttam, hogy Rescue lemez mellett mezítlábas XP telepítőt is adtak.

Comments are closed.