Valamit nem értek

Mert gondoljuk csak el! Aki este Burke-öt és Oakeshott-ot olvas, vagy Tiszáról és Carl Schmittről írott tanulmányokat fut át lefekvés előtt, az reggelre biztosan nem fogja jó ötletnek tekinteni sem az adóemelést, sem a posztmodern művészeti performanszokat, de bizonyára az ENSZ és a méregzöldek sem lesznek a kedvencei.
Közreműködésükkel megújítható/felépíthető a keresztény konzervativizmus és a zsidó hagyományőrzés természetes frontja, mivel mindkettőt gyökerében támadó jelenségek kezdtek el éledezni (ellenkultúra, posztmodern, vallásellenesség).

Forrás: Konzervatórium.hu

Most vajon megint ott tartunk, hogy a posztmodern a szar szemét szar alak?

10 Replies to “Valamit nem értek”

 1. Ott tartunk, hogy a mindent átható PC ostobaság ismét tanújelét adta az “ifjúkon”-ok kialakulásában is. :-D

  „Új Bábelt élünk, a fogalmak pokoli zűrzavarát. Gyalázatos hazugok megrontották a szavak becsületét.”

  Ifjúkon barátaink Kristolt olvasnak és szemet hunynak afelett, hogy a neokonzervativizmusban, nincs semmi neo, sőt konzervativizmus sem. Zsidókeresztény hagyomány sincs. Újtestamentum, teccikérteni?

  Egyébiránt pedig mindenkinek ajánlom Vass Csabát Kristol helyett.

  P.S.:Nincs már posztmodern sem. Globalizáció rulez, baby! ;-)

 2. Lehet nincs már posztmodern - erről egyszer majd sör mellett, ha nagyon nincs jobb téma - de volt. És annál nagyobb falatnak tűnik, hogy odavetett félmondatokban és zárójelekben le lehessen róla mondani.

  Az a vicc, hogy az írással amúgy nincs bajom, van hely a világban szobatudósoknak is. De mi a fenének beszél művészetről, pláne miért általánosít, így csak rosszul jöhet ki belőle. Namindegy.

 3. Ha eszmerendszert építesz, akkor azzal mindent lefedsz. Így képződik mondjuk az Entartete Kunst. Utóbbi kategóriával személy szerint nem is lenne bajom, mert ízlésről nem vitatkozunk. A vicces az, hogy neokon szájából hallunk ilyet, pedig ugye ő a fenti fogalom megalkotóival ellentétes platformon terpeszkedik el. :-D

 4. Itt jegyezném meg zárójelben, hogy korán kelni kozervatív dolog, nemesbíti a lelket, ha felkel az ember elmélkedni, amikor angelusra harangoznak. ;)

  (Mellékszál: a templom.hu-n vannak harangozási rendek, most jöttem rá, hogy nem hallottam harangot, amióta Pesten élek.)

 5. “Most vajon megint ott tartunk, hogy a posztmodern a szar szemét szar alak?”

  Hupákolás, istálló, gazemberség :-DDD

  Posztmodern alatt sokféle dolgot lehet érteni.

  Én speciel az egész frankfurter marhaságot értem alatta elsősorban, Eros and Civilization etc. plusz olyan faszságokat, mint a feminista irodalomkritika.

  Szerintem te olyasmiket értesz alatta, mint pl. a Kömlődi, hogy copy-paste kultúra, meg ilyenek. Azzal nincs nagy bajom, nem tekintem ártalmasnak, (csak dögunalmasnak).

 6. “Most vajon megint ott tartunk, hogy a posztmodern a szar szemét szar alak?”

  Hát nem, mert azt csak úgy kitalálták, szóval tök mindegy.

 7. @Shenpen

  Értem, akkor belefutottunk abba, hogy nem kellően definiált fogalmak felett vitázunk.

  Kömlődit inkább hagyjuk, a kiberkultúráról írt könyve inkább kordokumentum mint szakirodalom. Amúgy sem szűkíteném le ennyire a posztmodernt, kezdjük inkább el valahol Borgesnél és mondjuk folytassuk a műfajok dekonstrukciója felé mondjuk Eco és a krimi vonalon. Persze ideértem a popkultúra és a magaskultúra együtt olvashatóságát vagy a remix létjogosultságát is.

  A feminizmus ilyesfajta elutasítását egyébként nem tudom hová tenni. Nem kedvelem túlzottan a gender szemléletű elemzések erőltetését, de a károsságát nem látom be.

 8. Csakhogy Józsibá’, a sokat látott, bölcs sarki közértes, véleményét tolmácsoljam: “Mi a fasz?”.

  Mi köze bármelyik két tetszőlegesen kiválasztott szónak (szószerkezetnek) az idézetben egymáshoz? Művészet és adóemelés? ENSZ? Zöldség? Ortodox zsidóság és politikai, nyugati konzervativizmus? WAT? [0.o]

  Jó lenne, ha lenne valami közös platformja má’ azoknak is, akik esetleg nem tudnak a bűvös kalapjuk alatt elhelyezkedő csontgolyóbisból előrántani ilyen kis szösszeneteket, intellektuálisnak tűnő esszéket, mindenféle szaktekintélyeknek számító illetők neveivel díszített értekezéseket és hasonlókat; ellenben nem retardáltak.

  Lécci. Lécci. Karácsonyra egy erős közép osztályt, felelős értelmiséggel, köszi.

  (Uh, nagyon felpörgetnek ezek a zenészpalánták a konzervatóriumból, még így reggeltájt is.)

Comments are closed.