Két szép gondolat a MacWorldről

Véget ért a mise, nézzük mi volt a szentbeszédben.

Egy Szántó Gábor a rá jellemző éleslátással már megmondta az őszintét Twitteren: az Apple-t igen erőssé teszi, hogy saját akkut tud fejleszteni és gyártatni. Ha elhisszük a marketing szöveget a nyolc órás üzeimidőről és az ezer újratöltésről, akkor is menő. Ha viszont cinikusak vagyunk, illetve nem láttunk mAh-ban megadott kapacitást, és emiatt csak a felét hisszük el, akkor is menő. Ugyanez igaz a cellánként vezérelt töltésre és az egész történetre.

Ahhoz pedig nem fér kétség, hogy a felhasználóknak csak jó, ha a többi notebookgyártó kénytelen lesz erős fejlesztésekbe kezdeni. Kilenc, hagyományos cerka alakú cellát cipelek, minden megoldás érdekel.

Kettő Az Apple megint eljátszotta, hogy a third parti fejlesztőktől innovál át ötleteket. Nem nagy dolgok, csak olyasmik, mint az eredeti dokumentummal kapcsolatot tartó és frissülő copypaste vagy a zavaró tényezőket kiiktató abszolút teljes képernyőre nagyítható alkalmazások. Az előzőért még járhat a pont, ha együttműködik a Nisus LinkBack technológiájával, de még így is ambivalensek az érzéseim.

A felhasználóknak jó lesz, kényelmes funkciókat kapnak. Az ezer éve Macre fejlesztő szoftverházakkal szemben viszont nem érzem teljesen tisztességesnek ezt a lépést. Szerencséjükre célszoftvereket fejlesztenek, a profik valószínűleg maradnak az eddigi eszközeiknél.

12 Replies to “Két szép gondolat a MacWorldről”

 1. Ezek ilyen régi történetek. A Nisus is a kilencvenesek elején-közepén kezdte az ipart, amikor még volt a kólás ember Macintosha meg Steve NeXT-je egyszerre. Az Omni is írt még NeXTStepre szoftvert, azt hiszem pont az OmniWebet. A kiigazításért viszont köszönet, az érzéseim nem változtak jelentősen.

  Az OLE-ben ez szerintem nincs benne ilyen transzparens módon, de majd az okosak megmondják.

 2. sajna be kéne lássuk, az apple profi a dizájnban, de a holmijai egyre kevésbé takarják valóságban a pro kategóriát. egyszerűen sírok, hogy 2009-et kell írjunk ahhoz, hogy egy 17-es lób@szó laptopba beférjen 3 usb csatlakozó. mondom, három! nebaaa, de jó. és felárért lehet rendelni matt kijelzővel. azannya!

  ha jobs apó otthagyja az apple-t, a sok trendfejlesztő barom a samsung mikrohullámú sütő és a daewoo személygépkocsi közé fogja kormányítani az apple-t.

  egyetlen szerencséjük van a régi apple felhasználókkal, mégpedig hogy a windows láthatóan stabilan szar szoftver. ha lenne olyasmi, mint a 4-es nt volt, vagy meg tudnák közelíteni az amúgy elég ratyira faragott leopardot, istenre mondom, nem vennék több apple holmit.

 3. OmniWeb, OmiImage, OmiPDF. Ezek mind megjelentek NeXTStep-re és OpenStep-re is.

  De szerintem már csak az OmniWeb létezik (Azt is használja valaki egyáltalán?)

 4. zsoltuhoz hozzátenném, hogy nem vágom, miért kellene egy pro gépből huszoncsillió kábelnek kilógnia ahhoz, hogy hiteles legyen.

  “Az ezer éve Macre fejlesztő szoftverházakkal szemben viszont nem érzem teljesen tisztességesnek ezt a lépést.” - mi az a lépés, ami miatt nem voltak tisztességesek?

 5. @neo_21670 ugyanaz a lépés, amit a Karelia Software-rel nem egyszer, hanem kétszer is eljátszottak. (lásd Watson vs. Sherlock, Sandvox vs. iWeb)

 6. A Konfabulátor nem ilyen egyszerű sztori, azt az ötletet még a System1 / Desk Accessories óta találják fel újra és újra

 7. Ha az ötlet nem volt új, ugyanúgy melléfejlesztés volt. Hasonló volt az iPhonto 05 - Hexcat ViewIt hiszti, de azt én is túlzásnak éreztem. Bár a dizájn tényleg öö hasonló lett.

Comments are closed.