Juteszembe: 8-track

8track

Szénné van használva a “high-tech and low-life” szlogen, de erről a képről egyből az ugrott be. Egyrészt 8-track egzotikus, nem jutott el hozzánk, messziről jött, kicsit érthetetlen dolog. Emellett a halott technológiákhoz kapcsolódó különös ‘kimaradtunk volna valamiből?’ érzés is körüllengi. Teszi ezt annak ellenére, hogy az 8-track élete azzal kezdődött, hogy egy korlátos formátumnak, a 4-tracknek, rontottak egy keveset a minőségén, hogy több zene férjen rá. Másrészről pedig Sex Pistols, ami punk is meg határeset is. Low life is, ügyesen kitalált marketingtrükk is, annyira hat igazinak, mint egy távirányítású kamikaze. Passzol, na.

Legnagyobb meglepetésemre van hazai 8-track megszállott, aki cikket is írt a formátumról. Sőt a vaterán egy amúgy pofás sima kazettás és 8-trackes magnódeck is várja gazdáját. Ennyit a lidércesmesszifényről.

2 Replies to “Juteszembe: 8-track”

  1. apám már a nyolcvanas években ezzel oltogatott, hogy a Nigériában használt autóikban ilyenek voltak. a végtelenített szalaggal. na ezt azóta sem vagyok hajlandó elhinni, hogy működik : )

Comments are closed.