#2399 (i mint igénytelen)

A magnum opusom arról fog szólni, hogy miért kéne hosszan és ütemesen ütni az összes operációs rendszerért felelős összes döntéshozót egy szilánkosra tört végű asztallábbal.

Időnként a kis interruptok önálló életre kelnek és elmennek játszani a processzorba. Jól érzik ott magukat, csapkodják a logikai kapukat meg futkároznak a szállítószalagokon, ennek eredményeként a processzor harminc-negyven százalékát meg is eszik. A probléma valahol az MS- és az Lenovo-féle powermanagement összeakadásánál van, közelebbit nem tudok. A múltkor egy ilyen problémát már sikerült megoldani, de ott a driverig visszakövetető volt a gond, most el vagyok veszve.

Az esettel nem vagyok egyedül, tele vele a Lenovo fórum. És ami igazán szép, hogy másoknál Vistán is előjön a gond, ahol nekem nem sikerült kihozni a játszhatnékot az interruptokból. Még akkun se, pedig táp nélkül kábé garantálan megbolondul a gép.

Megoldás egyelőre nincs, még fásultan telepítek pár patchet, de nem várok tőlük sokat. Van viszont az esetek felében működő workaround a fórumon: 1, a gép elaltatása, 2, a gép felkeltése. Sírnivalóan primitív, de legalább nem újraindítás.

Mellékszál: van elvben januári Power Management Driver is, de a letöltési linket elvitte a cica. Aztán a cica visszajött a driverfrissítős alkalmazásért is.

Upd: Felment egy update a Microsoft Update-ről, ami a Thinkpad PM rendszeréhez való. Natalánmost. Ujjkeresztbetesz.

Upd: Nem nyert.

2 Replies to “#2399 (i mint igénytelen)”

  1. a workaround egy masik lehetseges modja, hogy van pendrive-on eletmento linux ha meghalna win-nel a masina

  2. Nem workaronund sajna a Linux. Nem csak azért, mert átlag két óra alatt kiakaszt a Gnome impotenciája, hanem mert munkagépről van szó, és kellenek Win only cuccok.

Comments are closed.