Hív a vasút, vár a MÁV

A jegyvizsgáló helytelen díj megállapításáért szíves elnézést kérünk.

Ez áll a MÁV levelében. Könnyekig lennék meghatódva, ha felette egy sorral nem egy olyan összeg szerepelne, ami eddig a történetben még nem hangzott el: 8780 forint.

A történet egy retúrjeggyel kezdődött, amit rossz irányba használtam fel először - illetve az se úgy van, a helyjegyemet kiadó pénztáros szerint érvényes volt, hagyjuk. Aztán mentem volna vele békésen vissza Pestre, de szólt a kalauz, hogy ez a jegy tulajdonképpen már érvénytelen, kétezer forint lesz a helyszíni bírság. Illetve ajánl valamit, most megír egy jegyzőkönyvet, ha azzal besétálok az ügyfélszolgálatra három napon belül, akkor ezer forintra mérséklődik a büntetés. A papiroson - lévén nem helyszíni - hatezer forint szerepel, amit az ügyfélszolgálat kér is szépen, mert az a mérséklés nem is úgy van, nem is erre az esetre vonatkozik. Vonogatják a vállukat, kérik az elnézést, mert a kalauz hülyeséget mondott.

Angolos hidegvér van, kérek papírt az ügyfélszolgától és írok fellebbezést. A nap folyamán már másodszor tájékoztatnak félre, ilyenkor az ember fellebbez, igazából mindegy, hogy egy, kettő vagy hatezer forintot kell befizetni, de tegyünk panaszt, érezzék a mocskok. És akkor jön a levél, bocs, mi voltunk hülyék, az új összek majdnem kilencezer. Még van egy napom befizetni, holnap fellebbezést írok.

One Reply to “Hív a vasút, vár a MÁV”

Comments are closed.