2587 (k mint kelet-indiai társaság)

Web 1.0, de különböző könyvesboltok hírleveleire fel vagyok iratkozva, mert kevés akkora dicsőség van, mint sok könyvet venni olcsón. (Talán még a könyvespolc egyszerű és elegáns beszerzése, amiben nincs benne az Örs vezér terétől való végigcígölés.) Most épp az Alexandra írt, hogy 35 százalékkal leárazták az angol könyveiket.

Első végigfutásra van klasszikus SF, illetve James Clavell, akinek hallatán a Kínát és Japánt ismerők biztosan feljajdulnak, illetve aki egészen kellemes kínásjapános kalandregényeket írt. Ő tehet arról, hogy kamaszkorom egy viszonylag hosszú szakaszában szívesen törtem volna derékba a Kelet-Indiai Társaság monopóliumát. Vagy csak simán csempésztem volna ópiumot - tudom, illetlenség - teáért és ezüstért cserébe.

Nézzetek szét.

Önvallomás: azt hiszem, valahol a Matrózok, hajók, kapitányok táján romlottam el. Azóta a hajós kalandok súlyos pluszpontokkal indulnak.

5 Replies to “2587 (k mint kelet-indiai társaság)”

  1. Matrózok, hajók, kapitányok! Az egész sorozatot ronggyá olvastam zsenge kamaszkoromban. Ami nem könyvtári példány volt, azt szó szerint is. Örülök, hogy nem vagyok egyedül a rajongással.

  2. @Lister:

    Dobtam levelet kevéssé jó ötletekkel, más viszont nem jutott eszembe.

    @Brainoiz és @Rorimack

    A Monostory Balázs-sorozat is megvolt? Nekem ott volt valamelyik kötete a polcomon, de szerintem sosem értem a végére. Ellenben a Daniló regényeket többször is. Rongyosra.

  3. Bezony, a Monostory-sorozat is megvolt. A második a legjobb (A Fekete Herceg) szerintem.

Comments are closed.