#2610 (f mint formátum)

Megvan annak a bája, amikor a pénzért vett, abszolút DRM nélküli, a szabad és nyílt EPUB formátumba csomagolt könyvemet végül konvertálás, kiherélés és sóskútba tevés után tudom felmásolni az elvben ilyen könyvek megjelenítésére szolgáló Sony Readerre. (Igen, teszt íródik.)

A történet több oldalról is vicces. Egyrészt a könyvet gyártó Electric Book Works valóban nem ígérte, hogy az ingyenes Adobe Digital Editions szoftveren túl mással is működni fog a flashes zenebetétekkel - ld. még soundtrack - megfejelt kötet. Másrészt a Sony kütyün is az ADE szoftver fut. Harmadrészt a remek szabványhoz igazából nincs is más olvasó, a Calibrét fél pontért sem fogadom el.

Ahogy most kinézünk, a saját bolt nélküli készülékeket vásárlóknak egy talicska izgalomban lehet még részük.

A megoldás amúgy egyszerű: az EPUB valójában bezipelt xhtml, css, grafika és metaadatok. Kicsomagolás után a könyv szövegét tartalmazó fájlból bármit lehet csinálni, például földműves, mindenen megnyíló rtf-et is.

5 Replies to “#2610 (f mint formátum)”

 1. Ehh,

  az első demócélokra küldött epubot is némi bosszakodás után kifiléztem, és kézzel “át-optimalizáltam” prc-re.

  Viszont ha kész a teszt, arról legyen nagy hírverés :-)))

 2. @Komaváry

  Negyedért, nem többért. C:\ gyökérbe akar települni, nagyon elkapatták. :) Azért kipróbálom, bár most épp van min olvasni.

  @Dworkyll

  Hogyne lenne, kiimádkozom címlapra valahogy, iletve innen meglinkelem, hogy mindketten átmenjetek megnézni. :)

 3. Ha még nem sikerült normális eredményt kihozni belőle, akkor küldd el a mailomra és csinálok belőle neked sony 505-re pdf-et.

  Főleg, ha csak szöveg van benne. :)

 4. Köszi a felajánlást, de végül megoldottam a problémát. Az RTF megbízható, szép formátum, még ha buktam is vele a beágyazott háttérzenét.

  Amúgy a kevéssé úttörő, tisztán szöveges EPUB-bal nem volt baja a készüléknek. Van jövő.

Comments are closed.