Akciós játékok hétvégére

Megszakítjuk műsorunkat, játékakciók estek be a postaládába az origós heti játékcikk lapzártája -lásd még: nem vagyok hajlandó hozzányúlni - után.

Egy A kalandjátékok kedvelőinek az Ubisoft két címét árazta le a Good Old Games. A Beyond Good and Evilben Jade-t, a csakis-számítógépen-kikeverhető-zöld szemű fotóriportert vezetve kell leleplezni a bolygókat veszélyeztető gonosz DomZ-t és a saját, kacskaringós útjait járó Alpha Prime katonákat. Lopakodós, fotós, mikrojátékokkal teli program, időnként idegesítő platform részekkel.

A másik játék a Prince of Persia: The Sands of Time. Ez kevesebb magyarázatra szorul: a Herceget alakítjuk, meg kell állítani a gonosz varázslót-bölcset, aki 1) már alaposan átvert minket 2) aki a romos palota tetején ügyködik. A kicsit - de még pont nem zavaróan - konzolos irányítású játékot már azért is megéri kipróbálni, mert a “meghaltál-loadképernyő” módszer helyett párszor vissza lehet benne pörgetni az időt.

A két játék együtt 9,99 dollár, azaz kábé 1900 forint.

Kettő A kolozsvári Exosyphen stúdió Uplink-klónja a Direct 2 Drive brit boltjából - ahol a kínálat nagyobb felét mi is megvehetjük - szerezhető be olcsón. A játékba épp csak belenéztem, az alapján a nagy elődénél irreálisabb háttérsztorit kapunk, cserébe jó cyberpunkként egy MI ellen szállhatunk harcba. A Hacker Evolution több gépeléssel jár, parancsokat kell kiadni, címeket kell beírni, haxxorabb, mint a kattingatással is navigálható Uplink. Határozottan jól néz ki.

A játék 4,5 fontért, azaz körülbelül 1400 forintért kapható. Hetven százalékkal olcsóbban szerezhető be a Meridian4 többi kiadványa is.