#2623 (t mint titkosított)

Érdekesség, hogy bár biztonságtudatos informatikusokról van szó, 92 százalékban a titkosítatlan vendéghálózatot használták, és csak 8 százalék választotta a titkosított csatornát.

(Aruba sajtó a Hacktivityről)

Ezek szerint volt, aki fel tudott jutni a hacktivity-secure hálózatra. Én öt perc bitkolbász után átmentem az openre, és felmentem rajta VPN-re.

7 Replies to “#2623 (t mint titkosított)”

  1. volt. ha odajöttél volna a standunkhoz, segítettünk volna. egyébként ezek a nehézségek (és az esetleges problémák) 99,5%-ban a kliens miatt vannak: pocsék driverek, kliensszoftverek, stb. nem hiszem, hogy a te hibád volt, valószínűleg érthetetlenül bonyolult kliensed van. majd legközelebb!

  2. drivertől is függ. feldobta automatikusan az ablakot az azonosításhoz? ha nem, akkor szar driver. be lehetett volna állítani, de akkor pilótavizsgás. akárhogy is, legközelebb gyere oda, segítünk!

  3. ja, egyébként megdöbbentő mennyiségű 802.11a és b kapcsolódást láttunk olyan kliensektől is, akik N-t is tudnának. azokról nem beszélek, akik legalább g-vel jöttek, vagy csak 2,4GHz-en csatlakoztak, pedig 5-öt is tudnának. sokat kell még tenni, hogy jó driverek legyenek jól beállítva.

  4. Azért nem is mentem, mert a vpn nekem elégséges megoldás volt végül. Ki lehetett miatta hagyni a driveres vadnyugatot.

    Valami - a sajtónál mélyebb - paper készül a tapasztalataitokból? Illetve más hasonló telepítésről van már ilyesmi?

  5. nem terveztük mélyebb whitepaper készítését, de 1-on-1 szívesen beszámolunk róla. az ITBN-en is csomó tapasztalatot gyűjtöttünk. ezek nagyon mások, mint egy standard vállalati vagy akár felsőoktatási környezet. többit, javaslom, privátban.

  6. Az a baj, hogy a WZC - windows zero configuration menedzseli a wifi halozatokat, es abban a wpa2 aes DEFAULTAN!!!! tanusitvany-alapura van beallitva. A secure ssid ugyan wpa2-aes volt, de 802.1x-usernev/jelszo alapu volt :-) Sajnos a windows a beepitett settel nem kezeli jol a wifit, akinek volt rendes menedzsmentje (intel proset, think vantage, stb) azoknal a panel rogton feljott hogy felhasznalo nev es jelszo kell. Akiknek csak a windows menedzselte a wifit, azoknak nem mukodott, csak ha kezzel beallitottak az SSID-t.

Comments are closed.