Akciós játékok a D2D-n

Az origós heti játékajánlóba csak két-három mondat erejéig laudáltam a most öt éves Direct 2 Drive születésnapi akcióját, mert mégiscsak hülyén veszi ki magát ha csak arról szól a cikk. Itthon viszont nincsenek ilyen kötöttségek, rövid és tök szubjektív ajánló következik az öt dollárba/fontba kerülő játékokból.

Light of Altair

Zsákbamacska, mert a demó alapján kellemes laza, mikromenedzsmenttől és a parasztok jobbra-balra zavarásától teljesen mentes játék. Ráadásul pumpáló, hangulatos elektró megy alatta, amitől az embernek tényleg kedve van birodalmat alapítani. A Metacriticen viszont megoszlanak a vélemények a játékról, egyes gamerek szerint a fentieknél többet nem nyújt a játék, plusz borzasztó a helpje, így a játékos teljesen magára tud maradni a problémáival. Vársárlás előtt érdemes ránézni a demóra.

Bioshock

A szépemlékű - tényleg, csütörtökön fogok róla beszélni az SF Meetupon - System Shock sorozat szellemi örököse. A sztori szerint az emberiség egy része levonult a tenger alá, ahol nem háborgatják őket vallások, kormányok, istennek - de legalábbis szabadnak - lenni. A próbálkozás balul sült el, legalábbis erre enged következtetni, hogy a Rapture városába egy repülőszerencsétlenség után eljutó főhős fegyveres őrülteket, széttört életeket és furcsa szörnyeket talál. A történetről egyelőre üdvösen keveset tudok, de gondolkodás nélkül vásároltam meg ezt a címet.

bioshock

Mount&Blade

Legjobb emlékeim szerint sosem írtam Calradiáról, pedig eltöltöttem ott pár hetet. Ezalatt a hegyek közül belovagoló senkiből - feltörekvő kovácslegényből, elszegényedett nemesifjúból - többnyire sikerült rendesebb úrrá válnom lovaskatonákkal, vazallusokkal. Egyszer még vár is került, amiben ugyan sok köszönet nem volt, mert bármerre néztem, az ellenség lakott arra, ettől még a vár menő. Az igazán remek lovasíjász, lovasharcos szimulátor ráadásul szanaszét van modolva, vikingtől görögig bármit lehet csinálni a világból.

mb

World of Goo

Két évtől felfelé ha nem is kötelező, de erősen ajánlott. Ötletes, szép, majdnem mindenen elfutó puzzle játék. Egymással összetapadó, ingatag épületekké összeálló fekete, fehér, zöld szmötyigolyóknak kell segíteni megpattanni az elérhetetlen messzeségben lévő csövek segítségével. Kell hozzá biztos kéz, fantázia, jó logikai készségek: csupa olyasmi, ami miatt a gép elé kerülő első ötéves meg fogja alázni az idősebb játékosokat. (Tapasztalat.)

Cogs

Steampunk. Puzzle. Minden további magyarázat helyett berakok egy videót.

Nagy hirtelen ennyi az, amit nem szabad kihagyni. A többi csak erősen ajánlott.