Kinek kell az okos könyv?

springdesign Határozottan úgy érzem, hogy a PDA az istennek sem akar meghalni. Egyszer elhalálozott személyi asszisztensként. Aztán feltámadt PDA+navigációként, ez viszont szép lassan átalakult (olcsó) céleszközzé. Most épp vagyogat - számaim nincsenek - okostelefonként, és épp próbálják vele megmérgezni az e-könyv-olvasókat is.

Az offline, az olvassáshoz szükséges elmélyültséget biztosító készülékek mellett megjelentek az online kütyük is. Ami persze kényelmes, azonnal lehet könyvet venni, ami EDGE-n, 3G-n azonnal le is kúszik a kötet a gépre. Ha már net van, akkor pedig lehet böngészni is, még ha egy oldalfrissítés 740 miliszekundumig tart is. És itt valahol véget is ér az elmélyülés.

Azt nem emlegetném fel, hogy a csengő, a toronyóra meg a lánc nyomja fel az árat. Ennek belátásához elég ránézni az iRex vagy a Txtr readerekre. A könyv pedig az, amit zsebre lehet gyűrni, nem félt az ember.

A képen a Google Androidot futtató kétkijelzős Spring Design Alex látható, ami Google Androidot futtat, néz webet, játszik videót.

5 Replies to “Kinek kell az okos könyv?”

 1. Hmm,

  elmélyüléshez jó minőségű tartalom is kéne, amíg az nincs, én szeretek korrektúrázni. HP 214 rulez, igaz már azt is csak használtan kapsz.

 2. Ördögi kör persze, de ha nincs vas, a kiadók nem hiszem, hogy mozdulnának. Amúgy van egy Mio P550 a polcon, csak nem szeretek rajta olvasni igazán.

  Inkább az zavar, hogy most szalad bele az e-readeres csapat a fícsöritiszbe. Ez a gördeszka méretű olvasó meglepett.

 3. Hát, VGA alatt nem épp habostorta az élet, ez tény, bár az iPhone a maga fél VGA-jával, (meg a kikapcsolhatatlan élsímításával) éppen a határon van.

  Fícsöritisz :-))) Hát igen. Ahelyett, hogy előbb egy tisztességes szabványt valósítanának meg. Az epub nem reménytelen, de ameddig nincs rendes és értelmes komplexitású kreáló, plusz normális olvasó kliensek, addig bekaphassák.

  Nem hoszem el, hogy az agyatlan zeneipar a maga mp3-ával ennyire el tudott húzni az entellektüel könyvesektől.

 4. @Dworkyll: Lehet, pont azért tudott elhúzni, mert annyira nem entellektüel. :)

  Amúgy a Barnes & Nobles-féle Nook egész pofás olvasónak ígérkezik, csak ott meg a papírkönyvhöz hasonló ebook árak, meg a “kölcsönadom az ebookot”-című izé tűnik hülyeségnek. Viszont legalább a Kindle tökéletes ellentéte, már ami a zárt / nyílt platform jelleget illeti.

 5. @Merras

  Neked is felvetettem egy problémát, úgy két bejegyzéssel feljebb. Azt írja az Ars Technica, hogy a Nook wifi és 3G nélkül 10 napot, bekapcsolt rádiókkal meg kábé 2 napot megy. Eleve gyanús, hogy nem lapozásban számolnak, az LCD folyamatosan szívja az akkut, attól tartok. Akárhogy is, a két nap ügyesebben összerakott okostelefonnak jó akkuidő, de nem könyvnek.

  Nem sok esélyét látom, hogy a közeljövőben kapjak Nookot tesztre, de ez lenne az első, amit kipróbálok.

Comments are closed.