Laptoplopás egyszeregy

Pár napja a Kensington jóvoltából nekieshettem Ördögi Roy SOG multifogójával - meg egy Beta drótvágóval, amire alig volt szükség - öt darab notebookzárnak. A leggyengébb 12 másodpercig, a legerősebb több mint öt percig - itt már káromkodtam, de ez nem hallatszik - bírta. Az akció mindenfajta médiasztárságot is magába foglalt, ez látható lent.

Tanulság: gépet nem vesztünk huzamosabb ideig - két percnél tovább - szem elől, a Microsaver DS-nél gyengébb dolgokkal pedig csak akkor kötjük le, ha abban bízunk, hogy ha van rajta spárga, majd a másét viszik inkább el.

A videóhoz persze van cikk is sarabolási tapasztalatokkal és a rendőrség 2008-as laptoplopási statisztikáival: Laptopot loptunk. Az utóbbi szerint egyébként a vonat a legveszélyesebb, a táskának szigorúan ölben a helye.

6 Replies to “Laptoplopás egyszeregy”

  1. nem akarok már a súlyodba és a külsődbe belekötni, mert paraszt és gyerekes szokás, de érdekesen nézhettél ki 2 percen át verejtékezve egy sodronykábel fölött. :) elviekben ez a kensington szar arra jó, hogyha kitörik a leptopból, akkor lássa a vevő, hogy ez lopott. más kérdés, hogy abszurdisztánban érdekli-e az átvevőt ilyen apróság.

  2. Hah, láttad volna a végét. :) A forgatás kábé fél óráig tartott, az öt zár után állat módjára belemondtam a kamerába, hogy ezek a zárak nem nyertek. Szerencsére azt újravettük.

Comments are closed.