#2685 (v mint villanykönyv)

Igazából, szerintem egy kissé ijesztő ez a megoldás, bármennyire modern és a technika úttörését hivatott szolgálni. Nem feltétlenül jó, hogy a tudomány már megint abban mesterkedik, hogy eltüntessen egy tárgyat a föld színéről. Egy könyv, azért könyv, mert lehet lapozgatni (nem, nem digitálisan, hanem a maga fizikai valójában), van szép (vagy csúnya) borítója, össze lehet firkálni stb

Ha a Telekom által forgalmazott villanykönyvnek csak annyi hatása lesz, hogy azok az emberek, akik eddig mindenfélét összebeszéltek - pl. ELTE hipertextblog itt és itt - a technológiáról, most végre meg is nézik, akkor már elért valamit a cég. Remélem minden létező T-Pontban ki lesznek rakva a kütyük.

A szerző a Magyar Telekom tulajdonában lévő [origo] újságírója, kívülről bele-beleszólt az ebook projektbe, bár a Hanvon N516-os készüléket nem próbálta még.

10 Replies to “#2685 (v mint villanykönyv)”

 1. Kedves Ádám,

  ha már “kívülről bele-beleszóltál” az ebook projektbe, akkor meg tudnád nekem magyarázni, hogy és ez így hogy? “Nemzetközi szerzők kötetei” (a könyvek listájáról). A másim kérdés: nem-e a Verstár CD-ről és a MEK-ből került ki a könyvek nagy része?

  király péter

 2. Kedves Péter!

  Technikai, nem tartalmi, kérdésekben beszéltem a telekomosokkal. Ugyanakkor, a könyvek listája alapján úgy tűnik, hogy a készülékhez adott könyvek mind lejárt védelmi idejű művek. Kivételt csupán a hat darab kortárs novella képez.

  Nem tudom melyik kiadóval szerződött a kezdő e-könyv csomag legyártására a Telekom. Azt viszont valószínűtlennek tartom, hogy a MEK-ből származnának.

 3. ahogy nézem, sonyéknál ennyi pénzért már érintőképernyős verziót vágnak hozzám. majdnem elgyengültem, de tettem célzásokat a jézuskának, ha meg hát nem, akkor nem, megveszem magamnak :) (bár még aztán jön a nyuszi, meg aztán már szinte nászajándéklistába is beírhatnám, pont a wii mellé)

Comments are closed.