Magas a fű nyírhatom-e?

Brit tudósnak álltam május végén, és feltettem a kérdést a Twitteren, hogy mikor szabad falat fúrni, füvet nyírni, sövényt igazítani, betont keverni, azaz olyan tevékenységeket végezni, amik hangosak. A felmérésre az erre a célra majdnem teljesen alkamas Doodle-t használtam, ami napi öt választható intervallumra korlátozta a lehetőségeket. Ezek a következők voltak: reggel nyolctól, délelőtt tíztől, déltől, kettőtől, és délután négytől. Arra nem volt mód rákérdezni például, hogy nyolc vagy kilenc után még szabad-e centrifugázni, ezt majd legközelebb tudakolom meg.

Tizenkilenc válasz érkezett a kérdésre, ebből két olyan szavazó volt, aki szerint egyáltalán nem szabad zajos munkát végezni. Ők egy időpontot sem tartottak elfogadhatónak. Az ő válszaikat ellensúlyozzák azok - ahogy néztem szintén ketten - akik szerint ha szombat és vasárnak reggel nyolckor csend van, akkor minden más időpont oké.

Nem, robot se nyírhat nyolckor füvet

A legtöbb szavazatot kapó időpontokra tizenketten voksoltak. Ezek a következőek: hétfő, kedd, szerda és csütörtök déltől. Ha már mindenképpen szabadnapot kell kivenni a fűnyíráshoz, legalább aznap lehet sokáig aludni. Elfogadható még a hétköznap tíztől és a hétköznap koradélután verzió is, ezek tíz-tizenegy szavazatot kaptak. Sőt, ha nagy a gond, akkor pénteken is lehet hangoskodni egy keveset: dél 11 szavazat, koradélután kilenc szavazat.

Vendetta és lefűrészelt lófejet tartalmazó küldemények veszélye nélkül lehet még szombat délután is flexelni, fúrni, csavarozni egy kicsit. Kezdeni leghamarabb délben szabad, de szabad az egész délután, a válaszadók háromnegyedét biztosan nem zavarnánk.

Szombat délután szabad flexelni

Végül marad a vasárnap, ami szent. Legyen reggel vagy délután, a válaszadók fele nem tartja jó ötletnek a vasárnapi zajongást. Egy provokátor ugyan bejelölte, hogy a hét utolsó napján reggel nyolckor lehet zajongani, de neki se hisszük el.

Az eredmények erre találhatóak: http://doodle.com/dh3eaei2i5xrvxpx

(Fotók: kliman és ckhamken)

3 Replies to “Magas a fű nyírhatom-e?”

  1. Hát igen. Ha ennek a töredékét betartaná kis magyar lakosságunk, akkor egyszercsak azt vennénk észre, hogy németül beszélünk, és sok sört iszunk :)

  2. Azta, de ráérsz! Egyébként a doodle táblázat egy kisebb labirintusnak is elmenne.

Comments are closed.