Papírmentes Galaktika

Minden kívánságom így teljesüljön. E-könyvesboltot indít a Galaktika, amiből első körben novellákat lehet majd vásárolni. Jelenleg egy darab novella van a kínálatban, Michael T. Cricket Az ostrom című műve, ezt lehet letölteni 99 forint kifizetése után.

A szolgáltatás jelenleg recseg-ropog. Nincs rendesen integrálva a fizetési szolgáltató, emiatt várni kell a vásárlás visszaigazolására. Ha a tranzakciót igazolják, akkor egy közepesen csúnya DRM nélküli epubot lehet letölteni, amit aztán kézzel kell konvertálni mobira. Szóval jelenleg több vele a gond, mint amennyi öröm van benne. Egy ok miatt örülök mégis a kísérletnek: ha sikerül, akkor teljesül a régi vágyam és lesz Galaktika Magazin nélküli Galaktika Magazin. Nem kell megvennem papíron, magammal cipelnem, helyet találni neki a polcon, leporolni, rendezgetni, mégis el tudom olvasni mondjuk Adeptus vagy SFInsider urak új írásait.

6 Replies to “Papírmentes Galaktika”

  1. Egy Galaktika Magazin nélküli Galaktika Magazin akkor lenne igazi, ha lennének benne külföldi szerzők novellái is. Nem tudom, a Galaktikások milyen szerencsével jártak jogkérés ügyében, de egyéb kiadóktól jövő hírek szerint gyakorlatilag lehetetlen külföldi cuccokra e-kiadási jogot szerezni.

  2. A külföldi szerzőknek megvan az az előnye, hogy alapvetően külföldiül írnak. Az angolok esetében - és itt most megragadom az alkalmat, hogy ne andráskodjak - ez azt jelenti, hogy többnyire be tudom szerezni az írásokat eredetiben. A magyarokra viszont eddig nem volt ilyen beszerzési út.

  3. Felhívnám a figyelmet arra, hogy a két most beszerezhető novella már megjelent korábban. Felmerül a kérdés, várható-e, hogy “premierek” is sorra kerülnek, no meg, hogy lesz e az e-változatnak akkora presztízse a szerzők körében, mint a papír megjelenésnek.

  4. Ezeket a kérdéseket fel is szeretném tenni a Galaktikának egyrészt a meetupon, másrészt meg amikor úgy fog tűnni a bolt, hogy vége a tesztidőszaknak.

Comments are closed.