Pikidáp, pikidáp!

Az egész azzal kezdődött, hogy beszálltam egy telekocsiba, és a sofőrről még a Miskolc vége tábla elhagyása előtt kiderült, hogy trombitás, kicsit később pedig az, hogy a honvédség zenekara mellett egy ska bandában is játszik. Hazaérve guglizásba kezdtem, és végül kilyukadtam a Testi Egyenleg Ska Kollektíva honlapján, ahonnan egy albumot le is lehet tölteni. A csapattól kizárólag borzasztó koncertfelvételek vannak a YouTube-on - úgyhogy videó helyett iderakok egy playert az egyik számukkal.

[audio:http://testiegyenlegskakollektiva.hu/zene/zeneszamok/album/02jaramijar.mp3]

Digitálisan megvehető TESK szám egy létezik, a Dalok.hu beszerezhető a Skaland 2005 válogatásalbum, amin szerepel a Lárvadal is.

A következő ajánlat a százhalombattai Honeyball, akiknek egy 2000-es demójuk és a 2008-as szerzői kiadásban megjelent Lassulunk a korral című lemezük tölthető le. A kettő közé eső albumokról csak pár számot lehet ingyen beszerezni, cserébe ezek fent vannak a dalok.hu-n egy zacskó mogyoró meg három sör áráért. Az anyag kellemes bólogatós, tornacipővel topogós ska punk beütésekkel, szóval - ha nagyon hasonlítgatni kell - olyasmi mint a Macskanadrág volt a Modern szerenád albumon. (Azóta szégyenszemre nem tudom mi van velük.)

[audio:http://www.honeyball.hu/letoltesek/lassulunk_a_korral/03_honeyball_-_van_egy_hely.mp3]

Jellemző, hogy mire felfedeztem a Honeyballt, már fel is oszlottak, de szerencsére van nagyon ígéretesnek tűnő utódzenekar, a The Bunny Hall Swinger Club. Az új zenekar már nem skát, hanem nagybőgővel és fúvósokkal durván megtámogatott swinget játszik, nem mintha ez baj lenne. Egyelőre négy számukat lehet letölteni a honlapról, albumuk még nincsen, cserébe holnap (nov. 3.) fellépnek a Morrisons 2-ben.

[audio:http://www.bunnyhall.hu/downloads/mp3/the_big_bunny_hall_swinger_club_-_maffia.mp3]

Barátotok a wget vagy a Downthemall. Hajrá!