Hogyan nem ölte meg az e-szöveg a tudományt

Az elmúlt hét egy pohárban lezajlott vihara az ekönyvek hivatkozásáról szólt. Merthogy az ekönyv az 1, nem rendelkezik oldalszámmal, helyette egy Location nevű gyanús valami van (Kindle) 2, rendelkezik oldalszámmal, de a jóisten se tudja az ő hatalmas bölcsességében, hogy melyik kiadáshoz passzolnak a számok. Folyománya: így nem lehet tudományt csinálni, mi lesz a pontos hivatkozásokkal, Amazont a lámpavasra.

A legjobb linkek a Lacy poszt alatt vannak, például az MLA és a Chicago style manualra hivatkoznak, ami fogalmaz már meg ajánlásokat az e-szövegek használatára. A Zoli és a Csaba által javasolt megoldások pedig remekül működhetnek itthon. Ennyit a pohárról és a vízről.

2 Replies to “Hogyan nem ölte meg az e-szöveg a tudományt”

  1. Szerintem annyira nem kell húzóldozni az e-book-tól. Hasznos tud lenni, ha valaki utazik valahová és nem akar több könyvet magával vinni. Nem azt mondom, hogy a buszon egy könyvet nem bír el valaki, sőt az e-book readerek nem adják vissza egy eredeti könyv illatát és tapintását, ráadásul még csak lapozni sem lehet kézzel, de hasznos. Ráadásul kis helyen tárolhatunk több könyvet. Mondjuk tankönyveket, amik vizsgák után csak porosodnának. Ajánlok egy oldalt a figyelmedbe, foglalkoznak letölthető könyvekkel is. http://goo.gl/qywWc

Comments are closed.