Jegyzet jelleggel: B&N ebook

Kezdjük az elején: a Barnes&Noble-től nem lehet könyvet venni az Egyesült Államokon kívüli bankkártyával. Bár az áraik néha jobbak, mint az Amazoné, nem terhelik meg a kártyát, visszadobják a vásárlást, és küldenek egy kedves levelet azzal, hogy az azonnali figyelmedre lenne szükségük, mert ez így nem ment.

Viszont, az ingyenkönyveket kiszolgálják Európába is, persze DMR-mel. A másolásvédelemhez használt kulcs a vásárló nevéből és a vásárláshoz használt bankkártya számából számoltatik ki. Ez elvben elrettenti a kalózokat attól, hogy bizonytalan forrásból származó szkriptekkel számoltassák ki a kulcsot. Ha mégis megtennék, akkor az ignobleepub szkript szépen leszedi a védelmet, van egy remek védtelen, konvertálható epubunk.

A tesztként használt God’s War esetén a kindlegen visszapattan a fájlról “No DC-METADATA tag found in opf file” hibaüzenettel, itt kezdődik a turkálás. Az epub belsejében - ami mégiscsak egy adag zipelt html meg xml - található content.opf-ben kell az <opf:metadata> és az ezt lezáró </opf:metadata> tagekből kiirtani az opf: kifejezést. Ha ez megvan, az egészet vissza lehet csomagolni, visszanevezni epubra, és rádobni a kindlegenre, innentől minden működik.

Ez persze a bicskás hályogkovács módszer, viszont a végeredménye olvasható e-könyv, és még csak nem is kalózkodtunk, csak a DRM-et törtük le.

5 Replies to “Jegyzet jelleggel: B&N ebook”

 1. Köszönöm, így már megtaláltam az ingyenkönyvet.

  Bevallom, nekem már a kártyával szórakozni kezdett, úgyhogy a konvertálásnak az egyszerűbb módját választottam:

  Google: god’s war Kameron Hurley epub

  Majd mobilism.

  (A jegyzőkönyv kedvéért: aki tizennegyedike után akar hozzájutni a könyvhöz, a webscriptionsnál sokféle formátumban megkapja, pár dollárért cserébe.)

 2. A Calibre valószínűleg nem, mert a content.opf tanulsága szerint eleve azzal nyúltak bele vagy gyártották le az epubot. Amúgy nem próbálgattam végig, egyszerűbb volt rákeresni a hibaüzenetre.

 3. A Barnes&Noble tényleg nem egyszerű eset, már ami a print verziót illeti. Nekem is úgy kellett hozatnom anno könyvet tőlük. Ez az írás, most ötletet adott, mert tényleg sok könyv van amit elolvasnék és minek print verzióban miközben van már olvasóm. Meg kell szokni. :-)

 4. Egy fej vereshagymát kellett vóna, hogy a hónod alá szoríjjá! Rögtön elszállt vóna a rontás!

Comments are closed.