Hármas könyvelés: TJ Hooker és a zombik

Második adásával jelentkezik a Hármas könyvelés, és az elsővel, aminek a felvétele közben egyáltalán nem voltak technológiai problémák.

Gabi Wolf Haas osztrák író krimijeit ajánlja, és beszámol arról, hogy sikerült megbarátkoznia John Scalzival. Balázs tűnt csillagok - az isteni William Shatner és Rob Lowe - életrajzait hallgatta hangoskönyvben, és megpróbál minket megyőzni arról, hogy a James Tiberius Kirket és a pocakos TJ Hookert megformáló színész valójában marhára érdekes ember. Én pedig két “na de mi lesz utána” könyvvel készültem, az egyik a Skynet öntudatra ébredése, a másik pedig a zombi apokalipszis után játszódik pár évtizeddel.

Emellett szóba kerül a Magyar Elektronikus Könyvtárat meghódító Lőrincz L. László, a kis virágáruslányként Galaktika scifiket kínáló árusok a Szatyor bárból, valamint a gyerekek elaltatásának nehézségeit megéneklő Go the fuck to sleep című vers is.

És a végül a kötelező namecheckek: válaszoltunk Greg kérdésére, aki azt firtatta, hogy min olvasunk, és azon is trükközni kell, mint a PSN-en. Gaba az előző bejegyzés alatt kérdezte, hogy merre van az iTunes feedünk, amit akkor megígértem. Ránkbólintott Steve, itt a link: http://itunes.apple.com/hu/podcast/harmas-konyveles/id453714479

Bájos linkek:

10 Replies to “Hármas könyvelés: TJ Hooker és a zombik”

 1. Már mért lenne flém az iDealből? Balfrásznak nem az írásai, hanem az egyéb megnyilvánulásai szokták felkorbácsolni a kedélyeket. Recenzión, kritikán nincs mit flémelni.

 2. @Adeptus: ha nem is flém, de kritikát már hallottam annak kapcsán, hogy Balfrász Vénusz novellái hogyan jelenhettek meg a Galaktikában, amikor … stbstb.

  Másrészről nem mindenki választja el az alkotót és a művet, harmadrészt meg flémelni mindenen lehet, még ha nincs is rajta mit, akkor is. ,)

  @Komavary: jó neked, én ha bemegyek egy boltba, máris elkap a mohó bírvágy, és vagy szenvedek, vagy vásárolok. De ez mindenképpen érdekes téma, szerintem jövő héten fel is merül. A Scalzi linkért pedig köszönet!

 3. A kritika meg a negatív vélemény az korántsem flém, az utóbbihoz eleve több ellenkező álláspontot képviselő résztvevő szükséges.

  Engedtessék meg, hogy nekem a Vénusz-novellák ne tetsszenek, illetve, hogy ha már nem tetszenek, ezt szóban / írásban is kifejezhessem.

 4. @Adeptus: Jogos, voltaképp a podcastban sem használtam jól a flém szót, élénk, olykor személyeskedést sem nélkülöző vélemény, vita lett volna a helyes. Csak akkor és ott jónak tűnt, és aztán úgy maradt, mint Lewis Carroll Dingidungija esetében. ,)

 5. A flémhez szerintem kurvaanyázós veszekedés, és sértődések szükségeltetnek. Az előbbiből ugyan hiány mutatkozik, de a ‘ki van kivel’ gondolkodás erősen benne van a szcénában.

  Amúgy persze a véleménnyilvánítás szabad, de kevés olyan szituáció rémlik, ahol a negatív kritikát ne vették volna sértésszámba.

 6. Hogy beszálljak a lesz-e flém-metaflémbe.

  Ahhoz, hogy egy regényből flém legyen, az kell, hogy elolvassa legalább egy valaki, akinek nagyon nem tetszik.

  Namost az iDealt nem fogja elolvasni senki csak úgy - az író korábbi munkássága megalapozta az elvárható minőséget.

  Akik az eddigiekkel is meg voltak elégedve, azok egy még jobb könyvnek csak jobban örülnek.

  Akik pedig Balfrász-szkeptikusak, azok csak akkor fogják kézbevenni, hogyha elegendő (mennyiségű és minőségű) olvasó nyilatkozik róla elismerően - ez viszont azt is jelzi, hogy tényleg olvasható művel van dolgunk.

 7. Aztán nevezik Zsoldos-díjra. ,)

  Amúgy örülnék, ha jó sf regény lenne, és Kelt véleménye máris ezt sugallja, szóval listára felkerült.

 8. A harmadik adáshoz: a letölthető bónuszkontent legalja papírkönyvhöz jött ki: az idei év a Piroskás mozik éve, pl. az év elején jött ki a Red Riding Hood is, a könyvváltozat pár héttel-hónappal megelőzte a filmbemutatót.

  A jogtulaj zseniális marketingfogást eszelt ki: a papírkönyvben (az ekönyvben is, de ott könnyebb orvosolni) csak tizenhárom fejezet volt, a plusz egyet (amiben minden kiderül) csak a bemutató után lehetett elérni, pontosabban letölteni a kiadó honlapjáról.

  (Magyarul a Könyvmolyképző hozta ki idén, A lány és a farkas címmel, ez azt hiszem, már a teljes könyv.)

Comments are closed.