Zárhackerek és óriási majmok

Videókhoz többnyire nincs közöm, mert időigényes, vágni kell, macerás, és amúgy is kell az idő olvasni meg bután nézni magam elé. Ehhez képest most kettőhöz is volt némi közöm.

Egyrészt felvettem Chelloveck Szefantoron tartott előadását, az első King Kong filmről. Annyira remek volt, hogy el is kértem hozzá a diákat, és körülbelülre hozzáidőzítettem a szöveghez. Egy-két helyen nem passzol - például ahol Péter húsz másodperc alatt mesél végig három diát - de többnyire az látszik, amiről beszél. Nekem másodjára is érdekes volt, nézzétek meg.

Hacktivity előtti pénteken a Lockpick blog két szerzőjével beszélgettük egy videós kollégámmal, ők pedig megmutatták, hogy a vacak lakatot sörösdobozzal meg rugóacél piszkával is ki lehet nyitni. A videó elkészültét övezze néma csönd - ahogy a parizer készítéséről, úgy a sajtóéról sem beszélünk - viszont a lenti verzió már teljesen oké.

A témát nem csak én találtam lenyűgözőnek, akárhányszor jártam a zárnyitó workshop környékén, mindig tele volt a srácok kalitkája. Cikk egyébiránt erre.