Olvasnivaló: InPhoto

Történt veletek olyan mostanában, hogy rábukkantatok egy blogra, és addig olvastátok, amíg tartott az archívum? Na így jártam én hétvégén az InPhotóval, amikor nem aludtam (és amikor nem akartam megfulladni - jó kis téli torokgyulladás, bele se menjünk), akkor lapozgattam vissza lelkiismeretesen. Hatvanakárhány oldal az archívum, néhány írás többször is előkerül, találkozunk legalább két blogbezárási kísérlettel, és közben kiépül a törzsközönség, ismeretségek köttetnek, az író pedig megtalálja a hangját, rájön mit akar a bloggal.

Elsősorban viszont nem a fentiek miatt érdekes az InPhoto, hanem azért, mert már akkor is nagyon jó, amikor még rá se jött Romanee Conti, a szerző arra, hogy miről szól a blog. Vannak klasszikus fotók, amiket ismernem kellett volna, előkerülnek kevéssé ismert, de rendkívül mókás - gróf Kinsky Nusi magasugrása - fotók, és ami a legjobb, több olyan sztorit ír meg a blogger és a közössége, amikből egy is elég lenne, hogy az ember beleszeressen a blogba. Ilyen például Tibolddaróc krónikásának, idősb Soltész Istvánnak a története, aki 272 tekercs diát hagyott hátra a faluról. És persze van geekülés: Compur zárak, középformátumú gépek, vágyott vasak, Tessarok, mázsányi üveg és fém.

3 Replies to “Olvasnivaló: InPhoto”

  1. Azért jól esett, na! Mindamelett a két talán leg érdekesebb bejegyzést említetted (minusz a mexikói táska).

    Köszönöm, RC

  2. Ó azért szerintem még maradt ott néhány érdekes sztori, amit mindenki magának kell megkeressen. Kezdve rögtön azzal, hogy az Argentum létezik, és új kamerákon dolgozik. :)

  3. bizony érdekes és jó kis blog, jó főszakáccsal, aki igényli, és meg is érdemli a dícséretet.

    sajnos nekem jobbára csak az aktualitásokra szokott időm lenni, a nagy lélegzetvételű visszaolvasásra nem

Comments are closed.