Linkblogok #2: Sharewood.hu

Tovább görög a tartalommegosztás gőzhengere - írhatnám kicsit megkésve, de annál diadalittasabban, ha ezt a szakaszt nem a pálya széléről néztem volna végig. Tamás több planetmotort kidobva elkészítette a linkblog közösség közös oldalát, a Sharewood.hu-t. A működése rém egyszerű: behúzza azoknak a linkblogoknak a tartalmát, amelyek be vannak bele kötve.

Ideális esetben egy idő után körülbelül azok a megosztások fognak rajta jönni, amik Readeren jöttek. Ideális eset persze nincs, nem ugyanazokat követtük, meg nem is mindenki kezdett bőszen posterousozni, tumblrezni. Viszont már érzem, hogy több érdekes cikkre látok rá, mint amennyit az általam követett feedek alapján megtalálnék, és ez a cél.

Kívülről nézve, ez egyébként az a pont, ahonnan nehéz értelmes irányba továbbindulni. Ha ki-bekapcsolhatóvá teszi Tamás a hírcsatornákat, akkor írt egy kötött feedkészletből dolgozó RSS-olvasót; ha csoportosítja a többször megosztott elemeket, akkor elészült a Turulmeme; ha pedig az egyes tagok megosztásait teszi listázhatóvá, akkor magukat a blogokat tükrözi le egy az egyben.

One Reply to “Linkblogok #2: Sharewood.hu”

  1. Igen, az utolsó bekezdésen még kell egy kicsit gondolkodni. Felvettem már a sharewood feedet a readerembe, de ez így elég furcsa.

Comments are closed.