Bevásárlólista iPadhez

Számokat egymás alá írni bámulatosan egyszerű, aztán vagy kijön belőle az egy igaz igazság vagy nem. Annak futottam neki, hogy az iPad - itt figyel mellettem töltőn a közhelyesen ‘első lakás, korlátos erőforrások’ ikeás puffon - hogyan lenne alkalmas munkaeszköznek. Elvben nem csinálunk sokféle dolgot, akár jó is lehetne a tablet. Csak pár dolog kell:

  • Bluetooth billentyűzet, mert a “hosszan nyomod és megjelenik az ő” mechanika az nem az igazi napi öt sms felett
  • Dokk, mert egy billentyűzetet és táblát egyszerre tartani kényelmetlen
  • Camera connector, mert nagy ritkán nekem kell fotózni

Eddigre nagyjából negyvenezer forintnál járunk, és még nem vagyok biztos abban, hogy a sajtótájékoztatókon pendrájvon megkapott sajtóközleményekkel tudok-e bármi kezdeni.

És akkor még nem próbáltam feljutni a céges vpn-re. Azt mondják, most olcsó a fekete kakas.

9 Replies to “Bevásárlólista iPadhez”

  1. Akkor nem lenne egyszerűbb egy olcsó, szutyok netbook munkára, meg egy olcsó, szutyok androidos tablet kanapén webezésre? Vagy csak a kalapácsunk van, mindent szögnek nézünk esete forog fenn? Természetesen kizárólag tesztelési céllal.

  2. Az SSD-vel most ki van tolva a T61 élettartama úgy kábé addig, amíg szét nem rohad, vagy meg nem unom cipelni.

    Viszont ha már azt mondják, hogy ez a jövő, akkor gondoltam gondoljuk végig. :) Amerikai kütyüblogos kollégát láttam már iPaden dolgozni, de neki egyszerű dolga volt, a nyelv összes karakterét tartalmazta a billentyűzet.

  3. Az apple-ben az a zseniális, hogy nem kell hosszan nyomni az ő-ért. A pöccintéses módszert ismered? Mondjuk az alap írásjelek után így is elvérzik, kár. De amikor a pöccintést megismertem, jobb lett az életem. : )

    1. Igen, megvolt a pöccintés, viszont nem sikerült megoldani az ö-ő megkülönböztetését. Nem volt eleget nálam a cucc a tökéletes pöccintés megtanulásához. :)

Comments are closed.