Google Docs, te szajha

Rinya következik, aki nem szereti az ilyesmit, az most kapcsoljon el. Például az 500px nyitólapján mindig van pár csinos giccs.

Mutatom mi a baj, csak utána kezdek zokogni, ok?

Szóval az a gond, hogy ha beírom a docs.google.com karaktersort, akkor ez az oldal jön be. A Google, ahogy az fent is látható, tökéletesen tudja, hogy melyik fiókomnak kellene alapértelmezettnek lennie, de a biztonság kedvéért a másikkal lép be. És egyszerű váltani - majd aztán ott megkeresni a Recent listát, hogy azok a dokumentumok legyenek előttem, amelyeken szerintem dolgozni szeretnék - de a szolgáltatás minden egyes megnyitásakor azzal szembesülök, hogy valaki hülye.

Elvben a problémára van megoldás, legalábbis ezt mondja az egyik fórum. A többfiókos bejelentkezést nem támogató rendszerek azt veszik alapértelmezettnek, amelyikkel hamarabb lépett be az ember. A lépjen ki mindkét fiók, először a sima gmail (pazarul betalál a Docsba), majd az appsos folyamat végén megintcsak az ásító Google Apps-féle dokumentumok jelenik meg először. Ez az egyik lehetséges pont, amikor az ember levetkőzi az emberséget és üvölt egy weboldallal.

És ami a legszebb, az se megoldás, ha az egyik Google fiók mögött kikapcsolom az ütköző szolgáltatást. Mert ilyenkor nem úgy gondolkodik az ostoba állatja, hogy ‘nézd, itt nincs Docs, van alapértelmezett fiók, menjünk oda’, hanem közli velem, hogy ‘jéééé ezt neked nem szabad’. Hát köszi bazmeg.

Persze az is lehet, hogy én nézek be napok óta valamit. De legalább kidühöngtem magam. Sört!

7 Replies to “Google Docs, te szajha”

  1. A júzer soha nem lehet hibás, hiszen nem benézel valamit, hanem nem elég intuitív a felület. Világ fogyasztói egyesüljetek! :)

    1. Nnna, a Drive ugyan elvben mindkettő accounton aktív, de a drive.google.com-ra egyelőre a sima Google fiókom (a munka) jön be. A világ megmenekült, hála érte a Powerpuff lányoknak.

  2. Nekem az hozta el a megoldást, hogy két felhasználót vettem fel a chrome-ba. Addig én is mindig sírógörcsöt kaptam.

  3. Nekem eddig rendesen működött, de most belefutottam ebbe én is. Nem lehet, hogy az van, hogy a keltoman gmail-lel már áttértél a drive-ra, a másikkal meg még nem? Mert ebben az esetben a drive.google.com-mal visz a keltoman gmail dolgaihoz, a docs.google.com-mal meg a másikhoz. Nálam legalábbis ezt csinálja. Nem túl olajozott még ez a google apps-dolog, én pl. egy ideje a youtube-ot nem tudom elérni google apps alól. Meg a 3D warehouse is hol beenged, hol nem.

Comments are closed.