Vége a BERG-nek

A BERG London nekrológját Warren Ellis szépen megírta, foglalkozhatunk az apróságokkal.

Az egyik ilyen, hogy rácsodálkozzunk arra, mennyire nem tudta/akarta hová tenni a cég végét a The Verge. Megírták, hogy a Little Printer és egyéb vicces projekteket készítő BERG hibernációba vonul. Ennyi.

Persze a Gizmodo és az Engadget még idáig sem jutott el. Létezik, hogy ennyire nem látnak át az óceánon? Vagy az én lencsém torzít?

A másik pedig, hogy elgondolkodunk azon, hogy a folyamatosan beígért Internet of Things mégis hogy fog kinézni. Ezek a kellemes őrült emberek bemutattak pár érdekes dolgot. A Little Printer terméknek azt hiszem teljesen alkalmatlan volt, játéknak drága, de a játékosságát nem lehetett tagadni. A fenti videón látható Cloudwash egy valóban létező probléma végiggondolásából és internetesítéséből született. Az IoT fejlesztőkészletük pedig akár a netre kötött eszközök Arduinójává is válhatott volna. Csak valahogy a lendület nem volt meg. Vagy a hájp.

Akárhogy is, a BERG-gel egy érdekes csapat széled szét. Most kell őket bekövetni Twitteren. Meg persze drukkolni, hogy a Coudal Partners kezdjen valami érdekeset Amerikában.