Nagyobb színpad

A visszajelzések mentén beírom ide az elejére, hogy az a kérdés, hogy csináljunk-e egy olyan konferenciát, ami érdekes.

Kezdjük az elején, mindenről Gazs tehet. Elment szeptemberben Xoxo Festre, azán lelkendezett, meg amúgy is vele szoktunk egymásnak videókat küldözgetni. Webstockról, Boringról, dConstructról. Meg mindenféle elszórt egyéb helyekről.

Mert annyi csodálatos dolog van az interneten. Fent például végig van linkelgetve két hónapnyi hallagtnivaló.

Nem mondom, hogy mi is meg tudjuk csinálni. Nem lesz nyitóelőadónak egy Warren Ellisem. Vagy egy Kevin Kellym. De nem hagy nyugodni a gondolat, hogy meg kellene próbálni. Nem a webszakmai részét, arra vannak olyan remek dolgok, mint a Frontend Meetup. Az érdekes, ismeretterjesztő, az életet meg nem változtató, de két sör után beszédtémát adó részét.

Túlmagyarázás helyett itt egy Ellis előadás a dConstructról, ami tökéletes példa. Megmagyarázza a világ egy szeletét, van egy jó történelmi perspektívája, szórakoztató.

Amikor SFPortal Meetupot csináltam, abban is ez volt jó. Csak ott persze meghúztunk egy tízperces határt. Amit mindig mindenki átlépett, de csak egyszer lett háromnegyed órás, azt azóta is mesélem. Egy napba, sörök mellett viszont annyi minden belefér. Főleg - de nem kizárólag - hobbiprojektek. Hosszúkardvívók, civil űrkutatók, megélhetési cosplayes, mittudomén.

Meg persze rezesbanda. Az mindenbe kell.

Kidolgozva nincs. Büdzsé még annyira se. Egyelőre az érdekel, van-e értelme. A kommentdoboz lent van.

6 Replies to “Nagyobb színpad”

  1. “Amit mindig mindenki átlépett, de csak egyszer lett háromnegyed órás, azt azóta is mesélem.”

    Itt es most, csak hogy az unokak majd a helyes verziot kapjak meg, szeretnem megjegyezni, hogy volt az vagy’ 56 perc is.

    En tudom, ugyanis en fogtam a kamerat. Kezbe.

  2. csak szólok, hogy ha nem lesz a konf/fesztiválhelyszín mellett egy sarokra kecskesimogató, akkor nem megyek!

Comments are closed.